• תכלת

לבישת ציצית ללא תכלת

הרה"ג דוב ליאור

ו תמוז תשס"ח
שאלה
במידה והחלטתי להטיל תכלת: האם אסור לי ללבוש בגד ארבע כנפות, שחייב בציצית, ללא תכלת? אני לא שואל מצד כבוד הציבור של עולה לתורה וכדו’, אלא בסתמא, אם הציצית שלי בכביסה - האם אסור לי ללבוש ציצית שמוטל בה רק לבן, או ללבוש צעיף (גדול - החייב בציציות) בעל ציציות לבנות? אני מדגיש את נושא האיסור ללבוש בגד ארבע כנפות עם לבן בלבד - בדומה לציצית צמר שבאחד הכנפות נקרע הלבן וצריך מייד לפשוט את הציצית.
תשובה
אם התחלת ללבוש תכלת, ואפשר היום להשיג תכלת ולקיים המצוה כהלכתה, אין לך ללבוש בגד ללא תכלת כי בזה הנך מבטל המצוה. הרי כל הנושא של ציצית אינו חיוב כמו תפילין שאדם חייב להניח כל יום. אם אין לו לא חייב. אם אין תכלת אז אל תלבש, אם יש לך תכלת ואתה לובש ציצית, ביחוד בגד צמר שחיובו מן התורה, אז זהו ביטול המצוה.