• גיור וגרים

נישואין בין יהודי לגיורת

הרב ש. יוסף וייצן

י"א תמוז תשס"ח
שאלה
לגבי הנאמר במסכת סוטה דף ב/א על הבת קול שמכריזה 40 יום קודם יצירת הולד על זיווגו. האם זה נכון גם לגויים? האם יש הכרזת זיווג בין גוי ויהודי או בין מגויר ליהודי? ואם זה לפי המעשים מה המשמעות שיהודי יתחתן אם מגוירת, זה אומר שמעשיו לא היו טובים?
תשובה
נראה לי שאין בת קול לגבי גויים. קשר האישות שיש לגויים אינו קשר עצמי נצחי. אולם צריך להביא על כך ראיה. מאידך בנוגע לגר או גיורת נראה לי שהבת קול כוללת גם אותם. נשמת הגר או הגיורת הינה נשמה שעמדה על הר סיני, הינה נשמה אובדת שחוזרת לכור מחצבתה. הבת קול יודעת זאת. נכון שביחוס גר אינו נחשב כמיוחס כמו ישראל. אולם מאידך יש מצווה גדולה לקרב גרים תחת כנפי השכינה. מי שזוכה להתחתן עם גר או גיורת זוכה למעלה גדולה והיא להיות חלק מן המצווה הגדולה לקרב נשמה אבודה תחת כנפי השכינה. אולי דווקא משום מעלתו ומעשיו הטובים זיווגו הוא הנשמה של הגר. הכל בתנאי שמבחינה הלכתית מותר להתחתן איתו. [לא כהן לגיורת].