- הלכה
- נצרות ואיסלם
תפילת ערבים ונוצרים
שאלה
למי הערבים והנוצרים מתפללים, ואם הם מתפללים להשם אז איזה תפילות השם יקבל שלנו או שלהם שהרי זו ניגודיות, ואם הם מתפללים להשם אז גם להם יהיה שכר למרות שיש להם רק 7 מצוות?
תשובה
יש להבדיל בין הנצרות שעליה הכריע רבנו הרמב"ם שהיא עבודה זרה ותפילתם היא דברי שוא אל אל לא יושיע, לבין האיסלם שהתקדם להבין את עניין אחדות האל. גם מוסלמי פונה אל בורא העולם. ואין בכך כל סתירה. גם גויים יכולים לפנות אל ה' אלוקי ישראל והוא ישמע את תפילתם. וכבר נביאינו חזו ש"ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים". ובזמן שבית המקדש היה קיים היו מקבלים קרבנות נדבה גם מגוי.
עם זאת לא כל תפילה מתקבלת. ודאי שאם מישהו מתפלל על דברים שהם נגד רצון ה' שתפילתו לא תתקבל, כגון מי שמתפלל שהקב"ה יעזור לו לפגוע באחרים, לגנוב או לרצוח. וכן מי שמתפלל נגד רצון ה' שעם ישראל יחזור לארצו ויבנה בה את חייו - תפילתו לא תתקבל. אבל אין בכל כדי לשלול את יכולתם של הגויים לפנות אל ה' בדברים השייכים אליהם או בדברים המשותפים לכל האומות.
ומה משאנו מצווים ביותר מצוות מהם, ודאי זו זכות גדולה לנו, שכן הקב"ה נותן לכל אחד כוחות וכשרונות לעשות את מה שהוא מצפה ממנו, ואם מאיתנו הוא מצפה ליותר - ודאי שהוא גם נותן לנו יותר.

האם מותר להנות ממבצעים של חג המולד
הרב נועם דביר מייזלס | ג שבט תש"פ
נצרות מול יהדות
הרב יעקב כהן | י"א אלול תשע"ד

בגד עם סמל מדינה עם צלב
הרב דוד חי הכהן | כ"ד ניסן תשע"ד

עובדי מרקוליס
הרב עזריה אריאל | כ"ג טבת תשפ"א
הרב אוריאל טויטו
מרצה במכללת אורות, מלמד בישיבות בית-אל ובני צבי.
שלילת האלילים
ב תמוז תשס"ח
כיבוד הורים מול מצוות תוכחה
ז תמוז תשס"ח
הרהורי עבירה קשים מעבירה
י תמוז תשס"ח
לכוון בתפילה לעבר המשיח
י"ד תמוז תשס"ח

עליה לקבר בניסן
הרב עזריה אריאל | כ"ג אדר ב' תשע"ד
מתי עוברים לברכת מוריד הטל?
הרב בנימין במברגר | ג אייר תשס"ט

מדוע האות מ של מוקדה קטנה ?
הרב רפאל וסרטיל | ל ניסן תשע"ה
מתי עוברים לברכת מוריד הטל?
הרב בנימין במברגר | ג אייר תשס"ט
קורבן העומר
הרב חיים שריבר | ה ניסן תשפ"ג

תפילין
הרב יצחק בן יוסף |

שעון שבת לבוילר בשבת
הרה"ג יעקב אריאל | ד ניסן תשפ"ג
