• זמני התפילה והיום

זמני התפילה

הרב בנימין במברגר

ז תמוז תשס"ח
שאלה
רציתי לשאול כמה שאלות בנושא: 1.עד מתי אפשר לקרוא קריאת שמע? 2.עד מתי אפשר להתפלל תפילת שחרית. 3.ועד מתי אפשר להגיד ברכות השחר? 4. במידה שעבר זמן קריאת שמע מה אני צריך לקרוא? 5.ובמידה ואני מתפלל ובעודי מתפלל אני שם לב שעוד רבע שעה נגמר זמן קריאת שמע, מה עלי לעשות?
תשובה
1. זמן קריאת שמע לכתחילה הוא עד סוף שלוש שעות זמניות (היום זה 8:37 לדעה המחמירה ו-9:13 למקילה). 2. זמן תפילה לכתחילה עד סוף שעה זמנית רביעית (היום זה 9:59 לדעה המחמירה ו-10:23 למקילה). ובדיעבד עד לחצות היום. 3. לכתחילה טוב לומר ברכות השחר לפני סוף זמן תפלה שחרית, ואם עבר זמן זה אפשר עד חצות היום, ובדיעבד אפשר לאומרם עד הלילה 4. עד ארבע שעות זמניות אפשר בדיעבד לקרוא קריאת שמע אם ברכותיה. לאחר מכן לקרוא רק את פרשיות קריאת שמע בלבד אלא אם כן האיחור נבע מאונס, שאז אפשר עד חצות 5. אם אתה עומד בפסוקי דזמרא או לפניהם אזי תדלג על חלק מפסוקי דזמרא ותתחיל ברכות קריאת שמע. ללוח שנה וזמני היום במאות מקומות בארץ ובעולם