• אכילה מחוץ לבית

כשרות בחו"ל

הרה"ג יעקב אריאל

י"ח תמוז תשס"ח
שאלה
בעזרת השם, אטוס עם משפחתי לחו"ל עוד מעט. אנו משפחה חילונית אך שומרת כשרות. אני המקפיד ביותר ומאוד חשוב לי לאכול אוכל כשר. אבקש בכל לשון של בקשה, אמור לי מה לאכול ומה לא. במלון יש רק ארוחות בוקר ואת שאר הארוחות תיכננו לאכול בחוץ. בבקשה ממך, תן לי תשובה אשר תוכל לספק אותי, ושבה אוכל לעמוד.
תשובה
בבוקר במלון אל תאכלו דבר מבושל רק ירקות חיים שלמים, מיצים, קורנפלקס (באשר לחלב אם אין חלב ישראל יש מתירים בארצות מפותחות חלב רגיל), תה, קפה (לא לבחוש בכפית מתכת), דבש וכדו'. תבררו ברבנות המקומית איזה סוג לחם אפשר לאכול שם. קחו אתכם מזלג חשמלי ואבקות מרק מהארץ ובחדר תוכלו לבשל לעצמכם מרק בכוסות הזכוכית שבחדר. מחוץ למלון תאכלו רק במסעדות כשרות אם יש, אוכל צמחוני, ירקות, פרות ולחם כנ"ל. בסופרמרקטים גדולים ניתן למצוא מזון בהכשר רבנויות שונות כדאי להכיר את הסמלים שלהן כגון של ה-ou.