שאל את הרב

  • הלכה
  • עופות

מצאתי דם בבשר

undefined

הרב שלום אילוז

ב אלול תשס"ח
שאלה
באחד מן הימים ואני וחברי החלטנו לעשות על האש. קנינו כנפיים של חברת "עטרה", שהיא בד"ץ בית יוסף. הכנו את הכנפיים ובאמצע הבישול או לאחריו התחיל לצאת דם מהכנף (בכל כנף כמעט). האם היה מותר לאכול הכנפיים הללו?
תשובה
אם העוף והבשר הוכשר כדין ע"י מליחה וכדו', כל דם שנמצא אחרי תהליך המליחה אינו מוגדר בגדר של דם אלא בגדר של מוהל בעלמא ומותר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il