• חלה ונושאים נוספים

הפרשת חלה ללא ברכה

הרב יאיר וסרטיל

כ"ד אב תשס"ח
שאלה
אני מעוניינת לקיים מצוות הפרשת חלה,הרבנית שלימדה אותנו על הפרשת חלה ציינה כי ניתן לעשות הפרשת חלה ב- 2 קילו קמח, וכי לא ניתן לאפות דבר מלבד חלות. היות ויוצא כי אין לי מה לעשות לאחר מכן עם כמות גדולה של חלות, ברצוני לשאול: 1. האם הפרשת חלה ללא ברכה (1200 גרם בשיעור), היא כמו הפרשת חלה עם ברכה, מבחינת המצווה? 2. האם ניתן לעשות הפרשה גם בפחות מאשר 1200 גרם? 3. האם ניתן לעשות עוגות מן הבצק של הפרשת החלה?
תשובה
1. בין 1200 גרם ל1660 גרם יש ספק אם יש מצווה להפריש חלה, ולכן בין השיעורים הללו יש להפריש ללא ברכה. אם כן, יש הבדל, משום שבשיעור 1660 ומעלה מקיימים בודאי את המצווה ואילו בין 1200 ל1660 ספק אם מקיימים אותה. 2. בפחות מ1200 גרם בודאי אין מצווה ולכן אין להפריש. 3. ניתן לעשות גם עוגות מן הבצק שממנו רוצים להפריש חלה אבל לא מהפרשת החלה עצמה. הרב יאיר וסרטיל