• כלים והכשרתם

מנגל - שלא ידוע מה נעשה עליו

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ב אלול תשס"ח
שאלה
אם על מנגל, הרשת שעושים עליה את הבשר, עשו בשר חזיר או בשר וחלב אזי אני מספיק שאדליק את המנגל וכך הרשת עם האש תאדים ותלבן את הברזל, דהיינו הרשת, ואז זה יהיה כשר? במידה וכן, האם ה"סטנד" שמכיל את הפחמים נטף עליו שומן מהבשר חזיר או הבשר בחלב, האם דינו כתנור או כעפר, האם ברגע שאני מדליק את האש אז ממילא הכל נשרף ונחשב כעפר ואין בו עניין?
תשובה
אם הרשת מגיעה לחום כזה שהרשת אדומה זה נחשב ליבון והיא מותרת לשימוש. אולם במקרים רבים לא מגיע לרמה שהברזל אדום ואי אפשר להשתמש אם זה רשת טריפה. בנוגע למה שמתחת לרשת המקום שמונחים הגחלים אין צורך להכשיר מפני שלא נוגע בדבר שנצלה.