• לפני התפילה

להתקלח לפני שחרית

הרה"ג דוב ליאור

ו תשרי תשס"ט
שאלה
שאלתי את הרב לגביי עשיית ספורט לפני תפילת שחרית והרב התיר בתנאים שאומרים ברכות השחר. ולא הבנתי מדוע הרב אמר שצריך לעשות את הספורט בצינעה שהרי מדובר במקרה שאני רץ בשעה 6:00 בבוקר שאין אנשים בחוץ? והאם מותר להתקלח אחרי הספורט שעכשיו זה לצורך כבוד התפילה עצמה שלא אכנס לתפילה מזיע?
תשובה
הכוונה לא לעשות מזה עסק גדול כי אם זה בפרהסיה אז זה יראה שאדם מתעסק בדברים אחרים, אבל אם אף אחד לא רואה אותך אין בזה בעיה. מותר לך להתקלח אחרי זה כיון שזה הכנות לתפילה.