• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

לתלוש עור בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"א תשרי תשס"ט
שאלה
האם מותר לתלוש בשבת עור, שמנותק ברובו, בשינוי ובמקום צער (בספר מנוחת אהבה התיר ציפורן במקרה כזה) או שזה דומה לעור מסביב לציפורן שאסור? ובכלל מה הסיבה שהגמרא התירה בעור קלוף מסביב לציפורן רק אם התקלף לכיוון אחד? ומהי בדיוק המציאות הזאת ע"פ פרוש רש"י שאנו חוששים לו (לא ברור לי איך העור יכול להתקלף כלפי סוף האצבע)
תשובה
לכאורה נראה שזה דומה לעור שמסביב לציפורן שאסור, הגמרא התירה עור שנתלש בכיון אחד כיון שזה יותר צער ובמקום צער לא גזרו רבנן.