• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

רכיבה על אופניים ביום הכיפורים

הרב שמואל הולשטיין

ז תשרי תשס"ט
שאלה
מדוע אסור לילדים לרכוב אופניים בכיפור? לא ברור לי עד כך מה הסיבה? ילדיי רוצים לדעת. תודה גמר חתימה טובה.
תשובה
אכן אסור לרכב על אופניים ביום כיפור כפי שאסור לעשות בכל שבת. יש לדבר מספר טעמים ואכתוב את חלקם: אין זה מכבוד השבת אלא נראה מעשים התאימים יותר לימות החול, יש חשש סביר של תקלות אותם אסור באיסור חמור לתקן ולכן אסרו חכמים לרכב שמא יבוא לתקן. וכאמור ישנם סיבות נוספות. וכך התקבל להלכה אצל כל הרבנים ללא שום ספק. הסבירי להם כי יום הכיפורים הוא יום מיוחד לכפרה לפני ה' יתברך, יום בו ה' מכפר לנו על החטאים, זהו יום מתאים לתפילה והתבוננות על מעשנו ולא יום המתאים לרכיבה ברחובות ללא תכלית, וכמובן שלא שייך להוסיף עוד חטא ביום הקדוש בעצמו. גמר חתימה טובה לך ולמשפחתך.