• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

צום יום הכיפורים ליולדת

רבנים שונים

ח תשרי תשס"ט
שאלה
ילדתי ביום ראשון כ"ח אלול. אני מניקה הנקה מלאה. אני חוששת שהצום יפגע בהנקה. האם אני חייבת לצום?
תשובה
הנך חייבת לצום. בדרך כלל נשים מניקות מסוגלות להניק גם בצום, שתי טוב קודם לצום. אם תרגישי בזמן הצום כאבי ראש יוצאים מגדר הרגיל או סחרחורות תשתי אחת לתשע דקות כמות של פחות ממלוא לוגמיו. כמו כן, תקפידי במשך היום להיות בחדר מאוורר תוך מנוחה מלאה אפילו במחיר התפילה. חישוב מלוא לוגמיו – ממלאים את הפה במים ומוציאים לתוך כלי עם סימני מדידה, חצי השיעור הוא מלוא לוגמיו. כדאי לשתות שתיה עם הרבה סוכר, כגון, מיץ ענבים. הרב חיים כץ