• נשים בצבא

סרבנות גיוס

רבנים שונים

כ"ד תשרי תשס"ד
שאלה
הנני בחורה דתייה בת 21. אני סרבנית גיוס. ב-3 שנים האחרונות ישבתי 3 פעמים בכלא צבאי וכשנשפטתי לשבת בכלא בפעם הרביעית ברחתי מהבקום מהסיבה שאינני יכולה להתמודד עם זה מבחינה נפשית. אני בע"ה מתחתנת שבוע הבא ברבנות והשאלה שלי היא האם הם יכולים לשים אישה נשואה בכלא?
תשובה
לא כ"כ ברור לי מצבך. אם את אשה דתיה את יכולה להצהיר על היותך דתיה ולשרת בשרות לאומי במקומות מצויינים ולתרום לאומה על ידי כך. הדבר חוקי ונעשה על ידי אלפי בנות בארץ, אם כן מדוע להגיע לכלא? ככל הידוע לי נישואין אינם מחסום בפני הרשויות בדרך להכניס אנשים לכלא אם זה נצרך, אך מדוע? בכל אופן שיהיה במזל טוב ונראה לי שהבעיה ניתנת להיפתר בדרכי שלום. הרב משה אליה.