• פירות וירקות

פירות וירקות לחג

מכון התורה והארץ

י"ג תשרי תשס"ט
שאלה
לגבי פירות וירקות בשנה הנוכחית, היכן ניתן למצוא רשימה של פירות וירקות עם הזמן בו ניתן כבר לקנות כל ירק ופרי, ללא חשש שמיטה (כלומר שנזרעו, נקטפו וכו’ בשמיטה ו/או שהם צריכים היתר מכירה)
תשובה
כל הפירות הם בקדושת שביעית, כך שאין צורך ברשימה, אלא שיש צורך לשעת הביעור, וזה נמצא בספר קטיף שביעית. לגבי הירקות אפשר להשתמש בלוח שבקטיף שביעית, וכל ירק שבשביעית חל בו איסור ספיחים הרי שאפשר לקנות כבר השנה תשס"ט ללא הקפדה על דיני שביעית. סתם ירקות אפשר לקנות רק אחרי חנוכה. ירקות שידוע שנלקטו בשביעית (גזר, תפו,א בצל) אפשר לקנות רק בתקופה שחל בהם איסור ספיחים שנה שעברה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי