• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חתונה בחנוכה

הרב שלום אילוז

כ כסלו תשס"ט
שאלה
ראשית אבקש סליחה מהרב על זמנו היקר ואני מקווה שהתשובה תסייע לי ולאחרים כך שזה לא יהיה בזבוז. ולשאלה, בעזרת ה’ אני מתחתן בעוד שבועיים ביום נר שלישי של חנוכה. בגלל האורחים והשמחות רציתי לשאול כמה הלכות שקשורים לחג. א. האם להדליק נרות בברכה (לספרדים) באולם לכל האורחים? (לצערי יהיו גם אורחים שאינם מדליקים נרות בביתם, האם הם יוצאים ידי חובה?), ואם כן, האם מי שהדליק בביתו יכול להדליק שוב? ב. אנחנו הזוג, מתי נדליק? איפה? (אצל ארוסתי ואצלי בבית לא ידליקו באותו היום כנראה וגם אם כן הם אינם בקיאים בהלכות אלו) ומיום החתונה והלאה אנחנו יוצאים ידי חובה רק בהדלקה שלנו לעצמנו בביתנו? ג. בשבת "אברהם זקן" (שבת שבע ברכות) יגיעו אורחים מרחוק, מה לעשות, להדליק בחדר אוכל או כל אחד למשפחתו או אחד לכולם? אולי בחדרים?
תשובה
א. להדליק נרות בברכה באולם יש בזה ענין גדול של פרסומי ניסא אמיתי, וגם מי שכבר הדליק ובירך יכול להדליק עם ברכה באולם. ב. אם תוכלו להדליק קודם בואכם לאולם ובזמן, זה עדיף ואם לא אז תדליקו לאחר החתונה. ג. כל אחד ידליק לעצמו, ואם יש לכם מנין שלכם תדליקו גם שם.