- הלכה
- שאלות כלליות
לך בשלום או לך לשלום
שאלה
שמעתי ויכוח ואני מבקשת לדעת כי לפעמים טועים בדיבור. האם כשאדם נוסע יש לומר תלך בשלום ותחזור בשלום או לך לשלום ותחזור לשלום, ומה ההבדל?
תשובה
כבר חכמים בגמרא עסקו בשאלתך וקבעו (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף סד עמוד א): "אמר רבי אבין הלוי: הנפטר מחברו אל יאמר לו לך בשלום, אלא לך לשלום. שהרי יתרו שאמר לו למשה (שמות ד') לך לשלום - עלה והצליח, דוד שאמר לו לאבשלום (שמואל ב' ט"ו) לך בשלום - הלך ונתלה".
וטעם הדבר שההולך בשלום הרי הוא סבור שהוא הולך במקום שיש בו שלום, אולם הדרך היא מקום הסכנה, ולא ידע להזהר ממנה. אבל ההולך לשלום הוא זה היודע שהדרך היא במקום הסכנה, ואנו מאחלים לו שיגיע למקום שיש בו שלום.
וכמובן שאין מדובר כאן רק על שביל ודרך בין כפר לעיר, אלא על דרכו של האדם בעולם. האדם צריך לדעת שהדרך שהוא צריך לעבור אינה תמיד דרך של שלום, ויש הרבה מאבקים לאדם במהלך חייו, אך אנו מאחלים שסופו יצליח להגיע אל השלום, כלומר, אל השלמות.
תשובת הרב דב ליאור
השקעות כשרות
הרב דניאל קירש | ה טבת תשפ"ג
עדות אופי בהלכה
הרב משה מאיר אבינר | ו כסלו תשפ"ג
אמא שמקללת את הבנים שלה
הרב אוריאל טויטו | י"ח אב תשפ"ב

טלקניזס
הרה"ג דוב ליאור | י"ד מרחשון תשס"ז
הרב אוריאל טויטו
מרצה במכללת אורות, מלמד בישיבות בית-אל ובני צבי.
תפילה על הולד
י"ד תמוז תשס"ח
הרהורי עבירה קשים מעבירה
י תמוז תשס"ח
בקשות שונות בתפילה
ו תמוז תשס"ח
הגדרת תאוות אכילה
א תמוז תשס"ח
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב
כמה הן שנות דור?
הרב רואי מרגלית | ו אדר ב' תשס"ה
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

נקיות בתפילה - נסיעה באוטובוס
הרב יצחק בן יוסף | י"ג שבט תשפ"ג
ברכה אחרונה על גלידה
כולל הלכה בית אל | י"א שבט תשפ"ג
