• נטילת ידים לסעודה ופירות

שעור נטילת ידיים לאכילת מזונות

הרב רואי מרגלית

כ"ה תשרי תשס"ד
שאלה
איך ניתן לדעת האם צריך ליטול ידים על מאכל שברכתו מזונות? ידוע לי שאם אוכלים 240 ג’ צריך ליטול ידיים, אך האם מדובר על כל מאכל שברכתו מזונות? (עוגה, פתיתים, פשטידה)? איך ניתן לדעת את משקל המאכל (אם אין אפשרות לשקול)?
תשובה
א. לא מדובר על כל מאכל אלא מאכלים שנאפים ויש להם חשיבות כלחם לדוגמא: אם קובע סעודה על בסקויט, בורקס, לחמניות מתוקות, יטול ידיים ויברך המוציא וברכת המזון. ומצד שני אם אוכל סופגניה, אטריות או אורז לעולם יברך בורא מיני מזונות. ב. כיון שיש מחלוקת אם מודדים את השיעור בגרם או בנפח, עדיף לאכול פחות מכמות של עוגה שיכולה למלא כוס רגילה, ואז יברך בורא מיני מזונות, או מעל 240 ואז ודאי נחשב קביעות סעודה (ההבדל בד"כ בין הנפח למשקל קיים אם בעוגה יש הרבה חורים וכיסי אויר). הרב רואי מרגלית.