• פירות שביעית

שמן זית קדוש בקדושת שביעית

מכון התורה והארץ

ו טבת תשס"ט
שאלה
קנינו דרך אוצר בית דין שמן זית קדוש בקדושת שביעית. היינו רוצים לדעת כיצד לנהוג בו: 1. האם מותר לטגן בו דברים, כאשר ייתכן שהשמן נשרף מעט? 2. איך צריך להתייחס לטיפות שנשארות במחבת או בכלים אחרים שבהם היו מאכלים שבהם שמן? 3. כיצד צריך לנהוג ב"מיץ" שנשאר בקערת הסלט שתיבלנו בשמן זה? 4. האם מותר להשתמש בשמן להדלקת נרות שבת או במקום קרם ידים או שהוא מותר רק למאכל?
תשובה
א. אפשר לטגן ולבשל בשמן של שביעית. ב. ככל קדושת שביעית, אם הכמות היא קטנה מאד שאין משתמשים בהם ואין להם חשיבות אפשר לשים בכיור וכדו'. ג. כפי המבואר בסעי' ב. ד. אפשר להשתמש בו להדלקת נרות שבת, כמו כן אפשר לסוך בו. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי