• כשרות רגילה לעומת מהדרין

ירקות עם תולעים- מסעדה למהדרין

הרבנות הראשית לישראל

י"ב טבת תשס"ט
שאלה
הרב שמואל אליהו, פרסם את החברות של הירקות שמוחזקות כנקיות מחשש תולעים: חסלט, גלאט-עלים, עלי הבשור, יקם. אכלתי במסעדה עם הכשר מהדרין ירושלים, אך כשבדקתי במטבח באיזה ירק משתמשים, ראיתי שהם משתמשים בחברה שאינה מהחברות האלו. אז אמנם אני לא אכלתי מהחסה ומהתבשילים שבהם יש פטרוזיליה. אבל רציתי לשאול האם כאשר יש הכשר מהדרין זה לא מעיד שניתן לאכול את מה שמוגש במסעדה זו?
תשובה
הרבנות הראשית לא פרסמה שרק החברות הנ"ל טובות. גם בכשרות רגילה צריכים להשתמש בירקות עלים ללא חשש חרקים.