• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

משמעת עצמית/חוזק נפשי

הרב אוריאל טויטו

כ"ט טבת תשס"ט
שאלה
נערך כנס נשים מחזק לא מזמן, מאוד רציתי ללכת, אך לבסוף וויתרתי מכל מיני סיבות, וגם עקב זה שחברה אמרה שזה יהיה המוני מידי. זה קרה לי בעבר שאני מושפעת מדעות של אחרים. אני מצטערת שלא עשיתי מספיק השתדלות. זה היה תורם לי המון מבחינה רוחנית ואני מאוד זקוקה לזה כרגע. מה אני יכולה לעשות בנידון? אשמח לעצות ולחיזוק. בנוסף, קשה לי מאוד לקום בבקרים, אני מפספסת תפילת שחרית למרות שאני מאוד רוצה לקום מוקדם ולהתפלל. כבוד הרב כתב לי שכנראה איני רוצה מספיק וצריך לעבוד על הרצון. איך אני עובדת על כך?
תשובה
מותר לשמוע דעות של אחרים, אבל צריך להיות ברור לך מה את רוצה. ההיגררות אחרי דברים של אחרים באה מחוסר בהירות שלך עם עצמך. ככל שתבהירי לעצמך יותר מה את רוצה, כך דברים שאחרים אומרים ישפיעו עליך פחות. לחיזוק הרצון צריך להבין את הערך של הדבר שרוצים בו. ככל שהדבר מובן בבהירות, כך הרצון לקיימו חזק יותר. כמובן שגם בניין המידות והיכולת להתמודד עם קשיים מסייעת. ולכן אמליץ לך על הספר: מסילת ישרים, שמכוון את האדם כיצד לבנות את אישיות כך שתמודד עם קשיים ותוכל להם. בהצלחה.