• שאלות אקטואליות

סעודת הודיה או צדקה וסעודת הודיה מאוחרת

הרה"ג דוב ליאור

י"ב שבט תשס"ט
שאלה
ברשותכם – שתי שאלות באותו עניין – סעודת הודיה. 1) לפני כ-3 חודשים נולדה לנו בת. עדיין לא ערכנו סעודת הודיה על המתנה הנפלאה. אנחנו מתלבטים האם לערוך סעודת הודיה, בה קהילתנו היקרה (והאמידה) בביה"כ תקבל סעודה נחמדה או שאולי בתקופה קשה זו עדיף לתרום את הכסף לבית תמחוי בו יהנו מסעודה אנשים שפשוט אין להם מה לאכול. 2) נשאלתי ע"י אחותי האם מומלץ לעשות סעודת הודיה על ילדותיה (היום כבר בנות 10-17)? כמו רבים אחרים, היא נתקלה באמרה המובאת בשם הקבלה (איננו יודעים את מקורה ונכונותה) שזה עלול לגרום לעכוב במציאת שידוך.
תשובה
1. אני הייתי אומר לעשות פשרה: תעשו קידוש וכיבוד קטן בשבת והיולדת תברך "הגומל" ואת יתרת הכסף תתנו לבית תמחוי. 2. לא שייך עכשיו לעשות. תשלבו באירוסין.