• נישואין

חישוב ימי פרישות לאחר הפלה מוקדמת

הרב גדעון ויצמן

ג שבט תשס"ט
שאלה
שלום רב ויישר כח על הקדשת הזמן ותשומת הלב. לצערי חוויתי כבר כמה פעמים הפלות בשלב מוקדם מאוד (שבוע 5-6). ההפלות הן בשלב כה מוקדם שאין עדיין דופק ויתכן שאישה אחרת לא הייתה יודעת כלל על ההריון. אציין שההפלות הן טבעיות (ללא צורך בהתערבות של כדורים או גרידה) שאלתי - כיצד לחשב את ימי הפרישות לאחר הפלה כזאת? הווסת שלי אינה קבועה.
תשובה
חוששים למחזור מיום ראיית הדם. אני מאד ממליץ לפנות ליעוץ למכון פוע"ה 1800071111 בנושא ההפלות, יש להם עצות רפואיות והלכתיות מצוינות.