• קשר בין גרוש לגרושתו

גט לחומרא

הרב יהודה אודסר

ט שבט תשס"ט
שאלה
התייעצתי עימכם בעבר אך ברשותי עוד מספר שאלות. האם כשחוזרים להיות יחד כמו חברים לאחר גירושים זה נחשב כנישואים? האם גם עם הגרוש שלי חזר בתשובה ונשוי זה לא בעייתי לקרוא לו לגט שני? האם הגיוני שזה מה שמעכב אצלי זיווג כבר הרבה זמן?
תשובה
אינני יודע מה מעכב את הנישואים,אני רק יכול להצטרף לתפילות שתמצאי בקרוב את זיווגך.. בנוגע לעצם השאלה אכן אסור לזוג שהתגרש להיות בקשר אישותי (ובכלל גם לכל איש ואישה) ללא קידושין וחופה. פעמים שקשר אישותי בין בני זוג לאחר שהתגרשו מצריך גט ופעמים שלא. הדבר יכול להתברר רק בבית הדין הרבני במעמד הצדדים.אין מנוס הדבר הוא בירור אמיתי ונצרך אף שהוא מהווה חיטוט בפצעי העבר, כדאי לעשות את זה ולסיים אחת ולתמיד עם הסיפור הזה, גם מהסיבה ההלכתית וגם מזה שנראה שהדבר מציק ומעיק לך.