• נישואי כהן

נישואי כהן לחללה

הרב אוריאל טויטו

כ"ג ניסן תשס"ט
שאלה
שלום רב. לאחר קשר של שנתיים וחצי התברר לי ולחברתי בדיעבד שאינננו יכולים להינשא ברבנות מכיוון שאביה הינו כהן שנשא גרושה לאישה וחברתי הינה "חללה". שקלנו להינשא בקפריסין, ולערוך בארץ את מסיבת החתונה. אך מיותר לציין ששנינו מעוניינים להינשא נישואים כדת משה וישראל. שאלתי היא: האם ישנו תקדים בנושא של כהן שנשא גרושה? האם ישנה אפשרות "לוותר" על הכהונה? האם ההלכה היהודית מציעה פתרון הלכתי למצב כזה, מעבר למצב המתבקש של פרידה? מהן ההשלכות לגביי ולגבי ילדיי בעזה"ת , במידה ובסופו של דבר לא אתחתן ברבנות? לתשובתכם אודה.
תשובה
שלום לך, איסור חללה הוא דווקא לכהן. לא ציינת בשאלתך אם גם אתה כהן. אם לא אז אתם יכולים להנשא, שישראל מותר בחללה. והבת שתוולד מותרת לכהונה. אם גם אתה כהן אתה מנוע מלהנשא לחללה, ואין אפשרות לוותר על הכהונה, שהיא באה לאדם מאבותיו. ואם תחיה איתה בלא נישואים (או בנישואים אזרחיים) הילדים יהיו חללים והבנות אסורות לכהנים, מלבד האיסור לחיות עם אישה בלא חופה וקידושים כדת. אולם בעניינים כאלה לא כדאי לאדם להחליט בעצמו, וכדאי לפנות לבית הדין הרבני לבירור שאלת הכהונה, הן שלך והן של אביה של חברתך, וכן לברר מה דינה. שכן רבו הפרטים בדין זה, ופעמים רבות שנמצא פתח להתיר. כל טוב,