• פירות וירקות

חרקי נייר בתה

מכון התורה והארץ

כ"א מרחשון תשס"ד
שאלה
כאשר קונים שקיות תה (תיונים) ומשאירים אותם על המדף מוצאים לפעמים חרקים קטנים הידועים בכינוי ’חרקי נייר’ בתוך הנייר של התיון. בתוך אוסף התיונים שלנו מצאתי בכל קופסא וקופסא מספר חרקים כאלה. א. האם עלי לזרוק את כל התיונים לפח? ב. האם יש דרך להפטר מהחרקים (מים רותחים?) ג. באם אסור השימוש האם מותר לתת לגוי מחבר העמים? ד. האם יש לשמור תיונים במקרר בלבד? האם כלי אטום מספיק?
תשובה
בדקתי עם כמה גורמים מוסמכים בנושא החרקים והם לא נתקלו בתופעה אף שאמרו שהיא תיתכן. לגופו של עניין: א-ב. אם נמצאו חרקים בשקיות תה כנ"ל, הדרך היחידה להשתמש היא בעשיית התה ולאחר מכן בסינון ע"י מסננת שיש בה צמר גפן או נייר מחלחל. אם לאו, יש לזרוק את שקיות התה. ג. מותר לתת לגוי, שכן הם לא נצטוו על איסור שרצים. ד. אין צורך לשמור את שקיות התה בדרך מיוחדת שכן כאמור המומחים לא נתקלו בבעיה ועכ"פ בוודאי אין זו תופעה נפוצה עד כדי כך שצריך לחשוש לה (אלא א"כ מצאת חרקים וכנ"ל).