- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ברירת אורז
שאלה
בברירת אורז, האם צריך להוציא כל גרגיר שיש בו נקודה שחורה?
למה בדיוק צריך לשים לב בזמן הברירה?
תשובה
אין צורך להוציא כל גרגיר עם נקודה שחורה כיון שלעיתים הנקודות השחורות (בפרט אם הן נמצאות בקצות האורז) נוצרו מחמת הליטוש.
רצוי לבדוק שאין חלל בתוך הגרגיר כיון שכל היווצרות של תולעים יוצרת חללים קטנים בגוף האורז. יצא לנו לראות אורז מעט ישן שהתחילו להווצר בו חוטים דקים הגורמים לדביקות האורז ביד. אורז זה אין לו תקנה.
ראוי ורצוי לבדוק ע"ג שולחן בהיר.
האם יש בעיה בשום גבישי שמעורב במוצרים שונים?
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אדר תשפ"א

ברירת עדשים
מכון התורה והארץ | כ"ה תשרי תשע"ד

שינוי במציאות החרקים בשעועית
מכון התורה והארץ | י"ז אדר א' תשפ"ב

ניקוי בזיליקום
מכון התורה והארץ | ח אב תשס"ט

הרב יוסף דהאן

כשרות רבנויות לבשר
ד סיון תשס"ב

מהו גודל הנפה?
ט סיון תשס"ב

האם ניתן לבדוק עלי נענע מתולעים?
א שבט תשס"ב

בשר לא חלק - טרף לספרדים??
ד שבט תשס"ב

הכשרת כלי זכוכית לפסח
הרב עזריה אריאל |

שיבולת שועל זה חמץ?
הרה"ג יעקב אריאל | י ניסן תשס"ח

הכשרת סיר הנינג'ה לפסח
הרב נועם דביר מייזלס | ד ניסן תשפ"ב

טחינה האם אסורה בגזרת קטניות
הרה"ג דוב ליאור | י"ד ניסן תשע"א

חול המועד
הרב יצחק בן יוסף | ח ניסן תשפ"ג

הדפסת עבודה בחול המועד
הרב יצחק בן יוסף | ח ניסן תשפ"ג
