• זהירות בדרכים ותאונות

נסיעה במונית שירות או באוטובוס?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ מרחשון תשס"ד
שאלה
עקב המצב הביטחוני נוצר מצב בו יש העדפה לסוע דווקא במונית שירות, שלפחות ע"פ נסיון העבר פחות מסוכנת מנסיעה באוטובוס. בנוסף נהגי המוניות גובים תשלום נמוך במקצת מעלות הנסיעה המקבילה באוטובוס. מהנסיון שלי, הרבה נהגי מוניות שירות הינם בני מיעוטים, והשאלה היא האם רצוי, למרות החששות, לנסוע דווקא באוטובוס ולא במוניות משום העניין לפרנס אחינו ישראל?
תשובה
אין הצדקה להעדיף נסיעה במונית מסיבות בטחוניות. הנסיעה במונית אינה יותר בטוחה מנסיעה באוטובוס. השיקול של חסכון בכסף אינו משמעותי ועל כן איני רואה סיבה דוקא להעדיף מוניות על אוטובוסים.