הכשרת מכונה לפסח

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז ניסן תשס"ט
שאלה
אני מפעיל מכונת פופקורן ומכונת סוכר (שערות סבתא). איך ניתן להכשירם לפסח? המרכיב היחידי של מכונת הסוכר הוא סוכר ושל הפופקורן הוא גרעינים שמן ומלח.
תשובה
מכונת סוכר – לכאורה אם המרכיב הוא רק סוכר לא צריך להכשיר. מכונת פופקורן – עירוי מים רותחים מספיק, לא נראה לי שצריכים לחשוש ליותר מזה. ממכונות שעושות פופקורן בלי שמן בכלל, גם יהודי אשכנז יכולים לאכול בפסח, משום שגם יהודי אשכנז יכולים לאכול קטניות שלא באו במגע עם מים בהכנתם לאכילה, כך כותב דעת תורה בתנ"ג.