• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

תגובה להיתר הקלטת ליל הסדר

הרה"ג דוב ליאור

ג תמוז תשס"ט
שאלה
הרב ליאור שליט"א ענה באתר, שמותר להכין מערב החג מצלמה כדי שתקליט את ליל הסדר. 1) למה זה מותר, הרי לכאורה האנשים שעוברים לפני המצלמה גורמים לשינוי התמונה על המסך או בחיישני המצלמה, וכן זה פסיק רישא דניחא להו? 2) וכי לפי זה יהיה מותר להכין מכשיר הקלטה מלפני שבת כדי להקליט, לדוגמא, שיעור תורה המתקיים בשבת, בידיעת הדרשן?
תשובה
מצלמה מצלמת את מה שהיא רואה בין אם אין שם כלום, ואז היא מצלמת ריק, ובין אם יש שם אדם. לפי מה שהסבירו לי שזה פועל בכל מקרה בין יש אדם ובין אין והאדם לא עושה כלום, אין בעיה. אבל אם יש שינויים במצלמה או שינויים של גלי קול על סרט ההקלטה צריך לבדוק.