• מכיתה א' עד י"ב

שירת נשים באולפנה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אייר תשס"ט
שאלה
לכבוד הרב, שאלה זו מופנית בבקשת מנהלת האולפנה כדי לקבוע כללי התנהגות באולפנה בעתיד. השאלה: בסעודות שבת המתקיימות באולפנה, נמצאים בחדר האוכל משפחות הצוות. מה נכון לעשות לגבי השירה: 1. שהבנות וגם הגברים ישירו ביחד. 2. שנחלק את הסעודה כך שבשעת השירה הגברים יצאו. 3. שרק הגברים ישירו. כמו כן מה דעת הרב לגבי נאום של אשה בפני גברים? האם ראוי לנהוג כמו לגבי שירה?
תשובה
היות וזה חלק מעבודתם של המחנכים שם, שיתכוונו שלא לשמוע את השירה ויעשו את העבודה שהם צריכים.