• משקאות

אלמוגים וכשרות

מכון התורה והארץ

י"ב אייר תשס"ט
שאלה
במערכת המים של חברת ניקן, המסננת את המים ומוסיפה מינרלים המדמים את הטבע, יש בין היתר תערובת סודית של סוגי קרמיקה המכילה גם "ערבוב של אלמוג, חול ושבבים". מערכת זו משווקת גם בקרב החברה הדתית והחרדית ועל כן עלתה השאלה, האם יש בעיית כשרות בגין האלמוגים. אני מבינה שמדובר באלמוג אבן שהמים עוברים דרכו וסופחים ממנו מינרלים לאחר שהופכים את תערובת החומרים הנ"ל לאבקה ומחממים אותה עד 1100 מעלות צלזיוס. האם האלמוג בצורה זו ובשימוש זה עדיין נחשב כבעל חיים שאינו כשר, והאם הוא פוגם בכשרות המערכת?
תשובה
לא הבנתי את השאלה עד תומה, אולם דבר שחומם ב 1100 מעלות לא נראה לי שיש לו עוד שם של נותן טעם במים פושרים. כמו כן האלמוג איננו מוגדר כבעל חיים אלא כצמח, וכבר כתבתי על כך מאמר לפני שנים על הגדרת האלמוג. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון