• מדינת וממשלת ישראל

הבעיה הדמוגראפית ע"פ ההלכה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ג תשרי תש"ע
שאלה
ידועה הבעיה הדמוגראפית. הרבה מחקרים (וגם בראיה פשוטה) מראים שבעוד כמה עשרות שנים הרוב במדינה יהיה ערבי. המציאות תהיה שבחירת ראש ממשלה לא תהיה בין יהודי ימין-שמאל ליהודי ימין מרכז וכד’ אלא בין יהודי לערבי, ויש סיכויים טובים מאד שהערבי ינצח מתי שהוא (ומי יודע מה יקרה אז, ה’ ירחם..). כיצד התורה מתייחסת לבעיה זו, מה צריך לעשות ומה מותר ע"פ ההלכה? האם אין ברירה ומתי שהוא הערבים יעיפו אותנו פה כי הם הרוב? ובפרטים שאלתי מתחלקת לשתיים: א. והיה אם יקום ראש ממשלה שהולך ע"פ התורה, והם ימשיכו לרצוח ולגנוב ולהתנהג כמנהגם, מה צריך הוא לעשות בנידון, לסלק את כולם לים / להקים להם מדינה / לגרשם לארצות אחרות? ומה יהיה עם שאר העולם שיקום עלינו לכלותינו? ב. והיה אם יקרה נס והם יתנהגו בסדר ויסכימו לקבל עליהם ז’ מצוות בני נח, מה אז ראש ממשלה (ההולך עם התורה) צריך לעשות וכיצד ינהג? הרי יהושע שלח לעמים שבא לכבשם שהם יכולים להשלים עימנו, האם גם כאן כשלוש מליון ערבים, אם יקבלו עליהם הכל ע"פ התורה, נהיה חייבים לקבלם?
תשובה
אין צורך לעסוק בשאלות לא מציאותיות. מאז קום המדינה אומרים המומחים כביכול שבעוד עשרים שנה ישתנה היחס ואחוז הערבים יגדל מאד, ראה בסקרי הסטיטסקה הישנים, וכל התחזיות התבדו. אנחנו בעזרת ד' תמיד נהיה רוב גדול, ולבסוף תהיה המדינה מדינה יהודית מובהקת והמיעוט הנוכרי ישוב לארצות מוצאו.