• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

הכשרת תבניות תנור

הרב שלום אילוז

ט"ז תמוז תשס"ט
שאלה
בתי, שעומדת להינשא, קיבלה תנור משומש ששימש אנשים שאפו בתבניות התנור גם מאכלי בשר וגם חלב, אמנם לא במגע ישיר עם התבנית אלא עם שקית קוקי או נייר פרגמנט. האם ניתן להכשיר את התבניות, אם כן, כיצד? האם הכשרת התנור היא כמו במעבר בין בשר לחלב?
תשובה
באופן כללי, תבניות, כיון ששימושם ע"י אש ממש, אופן הכשרתם הוא ע"י ליבונם, דהיינו לשורפם באש עד שיהיו אדומים, וכיון שאין הדבר כ"כ מעשי שיהיו אח"כ ראויים לשימוש לכן לדעתי טוב לקנות תבניות אחרות.