• נהלי בית הכנסת

שינוי נוסח תפלה בבית הכנסת

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ג אלול תשס"ט
שאלה
בית הכנסת בו אני מתפלל קיים משנת 1933 ומתפללים בו בנוסח אשכנז. כיום מנסים לשנות את נוסח בית הכנסת. האם הדבר אפשרי? כמו כן, מי שמתפלל בנוסח שונה מנוסח התפלה בבית הכנסת, האם תפילתו במניין?
תשובה
הנכון שנוסח התפילה יהיה כפי רוב המתפללים ואם יש רוב ברור שורצה לשנות אפשר לשנות. מי שמתפלל בנוסח שונה תפילתו במניין עיקר התפילה אינו שונה ההבדלים המעטים אינם עושים את התפילות שונות . והעיקר להמנע ממחלוקות על נוסחאות ולהיות מאוחדים בעבודת ד' וללכת אחרי הרוב בעניני הציבור.