• שחיטה והכשרת בשר

אכילת בשר נא

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד טבת תשס"ד
שאלה
השלום והברכה! על פי ילקוט יוסף חלק ח’ הילכות איסור והתר חלק א, סימן סז - מהלכות דם, בשם השולחן ערוך סימן סז הלכה א , ב. נכתב כי "מותר לאכול בשר חי בלי מליחה, לאחר שידיחנו מהדם שעל פניו" וקשה לי כיוון שלא נהגנו כך במשפחתינו, אשר על כן שאלותי הן: א) האם מותר לאכול כדבר הזה? ב) האם גם בשר שלא בושל דיו ועודינו נא , מותר לאוכלו לאחר שהומלח כדין, ולא בושל בדמו ,אלא דמו פורש לחוץ, והדם אשר בתוך הבשר לא יצא לחוץ?
תשובה
ישנה מחלוקת ראשונים בדבר ולהלכה אנו פוסקים שמותר לאכול בשר נא, אך יש המחמירים כדעת הרמב"ם ואוסרים לאכול חתיכה כזו.