• כשרות רגילה לעומת מהדרין

ג'לטין וחלב עכו"ם בהכשר רגיל

הרבנות הראשית לישראל

ג טבת תשס"ד
שאלה
קראתי מאמר של הרב בקשי דורון שהתפרסם ב"תחומין כ"ג" בו הוא כותב שלמוצרים שיש להם אבקת חלב נוכרי, הרבנות מחייבת כתיבה של הדבר- כלומר שיהיה כתוב כשר, עם אבקת חלב נוכרי. כמו כן כותב הרב אותו דבר בקשר לג’לטין. המוצרים המכילים ג’לטין מן החי שאינו כשר יהיה כתוב: מכיל ג’לטין מן החי. רצוני לדעת אם אותו דבר הכלל בקשר לכל המוצרים של הרבנויות בערים (כגון חיפה, נהריה, ר"ג וכו’), גם אם על הכשרות לא כתוב למהדרין. (שאלתי באה בעקבות שמועות על מוצרים בכשרות הרבנות המכילים ג’לטין\ אבקת חלב נוכרי ולא כתוב עליהם כלום!)
תשובה
על פי הנחיית הרבנות הראשית יש לציין במפורש על גבי המוצר כי הוא מכיל אבקת חלב נוכרי. בחלק מהמפעלים מיישמים הוראה זו ובחלק לא. יש לדעת כי ברמת כשרות רגילה נפוץ מאד השימוש באבקת חלב נוכרי , הן בגלל מחירה הנמוך יחסית והן בגלל טעמה .