• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

כדורים נגד התקפים בצום

הרה"ג יעקב אריאל

ד תשרי תש"ע
שאלה
יש לי בעיה. אני סובלת מחרדה כללית, התקפי פאניקה, ואני לוקחת בבוקר כדור. האם מותר לי לקחת אותו עם מעט מים בבוקר, לגבי צום כיפור? אני יכולה במהלך היום לחטוף התקף חרדה רק מעצם העובדה שצום ולא להרגיש טוב ולהתקף בחרדה ואזדקק לקחת עוד כדור שירגיע, מה עושים במצב כזה?
תשובה
הכדור עצמו אינו אוכל ומותר לבולעו ללא מים. אם אין שום אפשרות אלא עם מים, יש לפגום את המים (בכמות הנחוצה בלבד) או ע"י הכדור עצמו או ע"י המסת חלק מכדור אקמול וכדו'.