• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות בבית אבות סיעודי

הרה"ג דוב ליאור

י"ח טבת תשס"ד
שאלה
חברה שלי הולכת כל יום שיש לבית אבות סיעודי להדליק נרות שבת עם הקשישות. יש בערך 20 קשישות והחברה מברכת עם כל אחת ואחת בשם מלכות את ברכת הדלקת הנרות. היא שואלת האם מותר לה לברך עם כל קשישה או עדיף שתברך פעם אחד ותוציא את כל הקשישות ידי חובה?
תשובה
אם ניתן מבחינה טכנית שהיא תברך רק ברכה אחת, כולן יענו "אמן" ויצאו ידי חובה ותדליק כל אחת לעצמה - זה הכי טוב שהרי ברוב עם הדרת מלך. אך אם היא צריכה להדליק עם כל אחת ואחת - אין בעיה שהיא תברך עם כל אחת ואחת וזה לא נחשב כברכה לבטלה (כמו שמותר לברך בשם ומלכות עם ילד קטן כדי לחנכו).