• גזל ונזיקין

לקיחת שקיות מסופר

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ד תשרי תש"ע
שאלה
לפעמים כשערכנו קניות בסופר, אני ואבי, בסוף כשהיינו משלמים על כל המוצרים ומכניסים הכל לתוך השקיות היינו לוקחים איתנו עוד כמה שקיות ריקות, למרות שלא היה לנו בהם שימוש מיידי או לצורך המוצרים האלה אלא אולי רק למקרה שאם ייקרעו השקיות המלאות וכו’. (או אולי גם שיהיה לנו שקיות נוספות, אינני יודע). האם יש בכך גזל, ואם כן, מה עליי לעשות, כי הרי הסופר קונה כמויות עצומות של שקיות ואולי אין בזה הפסד כל כך. ואולי אף הסופר נותן דעתו על כך, כמובן שזה לא היה בכמויות גדולות אלא רק שקיות בודדות.מה יש לעשות ו/או האם ניתן להמשיך בכך ולקחת כשנרצה?
תשובה
השקיות בסופר נועדו לעזור ללקוחות לקחת הביתה את המוצרים שרכשו ואין לקחת שקיות מעבר לצורך זה. כפי הנראה כשיש חשש שהשקיות יקרעו מותר לקחת שקיות נוספות כפי הצורך ולא יותר. הרב מיכאל יומטוביאן