• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שימוש במתקני מים בשבת

הרב אליעזר מלמד

ח סיון תשס"ב
שאלה
ברצוני לשאול את כבוד הרב האם מותר להשתמש במתקני מים שמקררים או מחממים מים בשבת כדוגמת מתקני מים של חברת מי-עדן וכדומה בשבת להכנת קפה או תה בשבת.
תשובה
אם בעקבות הוצאת המים לכוס נכנסים למיחם מים קרים שאח"כ מתחממים, יש בזה איסור. ואם לא נכנסים לשם מים קרים, אלא שיש בהם מים חמים שנתחממו מערב שבת והם נשארים חמים כל השבת, מותר למזוג מהם לכוס. לגבי מים קרים, גם אם נכנסים בעקבות כך מים פושרים, והמכשיר אח"כ יקרר אותם, אין איסור. לתשובת הרב רואי מרגלית. לתשובת הרב ישראל רוזן מ"מכון צומת".