• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה לנשים

לימוד קבלה לנשים

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז שבט תש"ע
שאלה
אני אישה בת 48 נשואה פלוס שני בנים. אנחנו משפחה דתיה. אני אישית מאוד מעוניינת ללמוד קבלה וזוהר. ממש התשוקה שלי מאוד חזקה ללימודים, אך בעלי והבנים שלי אומרים שנשים אינן יכולות ללמוד קבלה וזוהר. השאלה שלי, למה? כי לפעמים אני יושבת עם ספרי זוהר וקבלה בבית ומנסה לקורא ולהבין. (אומנם מאוד קשה להבין, אך אני מאוד רוצה ללמוד, הנשמה שלי זועקת ללימוד קבלה וזוהר, כשאני אני עם הספרים הללו אני חשה מאוד מסופקת בנשמה שלי). אנא, עזרו לי.
תשובה
העצה לא ללמוד לבד. ללכת ללמוד אצל אנשים גדולים שמהם אנו לומדים לפי מה שמתאים לנו.