• עופות

כשרות תרנגולות הנראים שונה

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז כסלו תש"ע
שאלה
יש לי תרנגול ושלשה תרנגולות שגדלו אצלי מאז היותם קטנים. לאחרונה התחילו להטיל ביצים. כיוון שכל תרנגול נראה מעט שונה באצבעות הרגליים או בכרבולת רציתי לשאול, האם יש כאן חשש של הרכבה עם עופות בלתי כשרים או שכיון שבמראה הכללי ובהתנהגותם הם כתרנגולים רגילים אז אין חשש כלל? לאחד מהם האצבע האחורית ברגל מתפצל לשניים ולאחד מהם יש שתי אצבעות מאחור חוץ מהציפורן המיותרת ולאחד מהם יש כרבולת כפולה. בינתיים אנחנו לא אוכלים את הביצים וסתם חבל לנו לגדל תרנגולות שאי אפשר להנות מהם.
תשובה
אולי זה משהו חריג באותו זן, כמו שאדם יוולד עם שש אצבעות. אבל לא מסתבר שזה פוסל את הביצים.