• שאלות אקטואליות

מחיצות בבית הכנסת בזמן דבר תורה

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו כסלו תש"ע
שאלה
שמעתי שהרב מתיר לכתחילה הסטת מחיצות בביה"כ בזמן אמירת דבר התורה. מה הוביל את הרב להיתר זה, ואשמח לקבל מקורות הלכתיים ורוחניים להיתר ולאסור? כמו"כ האם זו אמירה גורפת או תלוית קהילה?
תשובה
המחיצה בזמן הדרשה אינה מעיקר הדין כמו בתפילה. הדבר תלוי בקהילה. במקום שהנשים מעוניינות לשמוע את דברי הרב קשה להן להקשיב לו כשאינן רואות אותו, וכשאין קשר עין אין גם קשב לב ושלא מרצונן בהן עלולות לפטפט ולהפריע. ההנחה היא כמובן שהן לבושות בצניעות.