• מנחה וערבית

להפסיק באמצע קרבנות במנחה

הרב דוד חי הכהן

כ טבת תש"ע
שאלה
אם התחלתי לקרוא קרבנות במנחה ביחיד ואז אמרו לי שיש מנין יותר מאוחר. האם מותר להפסיק ולהתחיל יותר מאוחר מאשרי‏?‏ האם מותר להכנס לשירותים עם ספר קודש בכיס מבלי להוציאו‏?‏
תשובה
א.מותר לומר קרבנות הנאמרים לפני מנחה אם ידוע שבתפילת הציבור אח"כ מתחילים באשרי. ב. אם נמצאים במקום שיש לחשוש לגניבת ספר הקודש אם ישאר בחוץ- מותר להיכנס, כי יש אומרים שהכריכה נחשבת לכיסוי אחד, והכיס לכיסוי שני וידוע שבשני כיסויים מותר להיכנס לשירותים. ובכל זאת כדאי להשתדל שספר הקודש יהיה מונח תמיד בשקית ניילון וכדומה שאז ניתן להקל לכתחילה.