- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
ציפס שטוגן בשמן שטיגנו בו קודם לכן בשר
שאלה
א. האם מי שאוכל נהיה בשרי באכילת מנה קטנה של ציפס?
ב. אם ההכשר אינו מהדרין על כל המסעדה (מקדונלדס), נחשב כאוכל תערובת בשר שאינו מהדרין?
יש לציין תמיד הציפס מטוגן נפרד מהבשר רק השמן הוא שמשתמשים בו עוד פעם.
תשובה
א. לפי שיטת יהודי אשכנז, אם יש במאכל טעם בשר יש להחמיר. לפי שיטת מרן המחבר, אפילו אכל מרק בשר והוא לא אכל את הבשר עצמו אינו חייב להמתין בין הבשר לחלב. אמנם בבן איש חי כתוב שיש קהילות ספרד שהחמירו כמו הרמ"א אולם על כל פנים לבני ספרד הנוהגים על פי שיטת המחבר אין צורך להמתין.
ב. אין צורך להחמיר עד כדי כך ולהחשיב את הצ'יפס כבשר לא חלק.
סיר פרווה שנפל לתוכו רוטב חלבי
הרב בנימין במברגר | כ"ב שבט תשפ"ב
תבנית פרווה בתנור חלבי שאינו בן יומו
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו אדר תשפ"א

קומקום ששפכו ממנו מים חמים לתבשיל בשרי
הרב אלישיב קפקה | י"ט סיון תשע"ג
שאלות בהלכות כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ו אדר תשפ"א

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

לשמוע מגילה מאיש או מאישה?
ו אדר תשס"ב

שטיפת כלים בשבת
כ"ט שבט תשס"ב

יחס אמוני לפיגועים
ו אדר תשס"ב

’גרטל’ בתפילה
ל שבט תשס"ב
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
נשים
הרב בנימין במברגר | י"א סיון תשפ"ג

עסק שתובע עסק
הרב יהודה אודסר | י"ב סיון תשפ"ג
מאיזה שבט היה נתן הנביא
הרב חיים שריבר | י"א סיון תשפ"ג
