• תורה, מחשבה ומוסר
  • עקרונות בקיום מצוות

למה לנשים אין אות?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ד אדר תש"ע
שאלה
רציתי לדעת מדוע רק לגברים יש אות בגופם? גבר יהודי שמגיע לגיל שמונה ימים מצווה למול את בשר עורלתו כאות בינינו ובין הקב"ה. וכן כאשר הוא מגיע לגיל 13 ויום אחד הוא מניח תפילין, גם כן לאות בינינו ובין ריבונו של עולם. מדוע לנשים אין אות?
תשובה
השאלה נובעת מתפיסה פירודית. היהדות בוחרת לראות ביחסים שבין האיש והאישה לא שתי מערכות נפרדות, אלא מערכת אחת שהחלקים בה משלימים זה את זה. כשאיש מתחתן עם אישה הם נעשים מחוברים לא רק בעולמות החיצוניים שלהם, אלא גם בעולמות הרוחניים והפנימיים שלהם. לכן אין טעם וצורך שהאיש והאישה יהיו כפילים. אם צריך אות, הרי מספיק שהאיש נושא את האות בבשרו. האות של האיש הוא גילוי גם על החיבור של האישה לקב"ה. האישה גם היא אומרת בברכת המזון "על בריתך שחתמת בבשרנו". החיבור הגדול שיש בין האיש והאישה מאפשר גם לאישה להרגיש שיש לה אות..