• קשר בין גרוש לגרושתו

תנאי גט לחומרא

כולל דיינות פסגות

כ"ב ניסן תש"ע
שאלה
אשמח לדעת באילו מקרים או תנאים אין צורך בגט לחומרא בין גרוש לגרושתו על אף שקיימו יחסי אישות באופן חד פעמי ואחרי חצי שנה מהגט. ממיטב הבנתי הבנתי שלא כל המקרים שווים ולא בכל מקרה צריך גט לחומרא לאחר גט שהתבצע כדת וכדין (ולפניו נישואין כדת וכדין). אין בשאלתי חלילה לקבל היתר להנ"ל אלא רק להבין את הסוגיה יותר לעמקה. וכן יודע אני שאין "גט לבטלה" אך בכל זאת אשמח לקבל הרחבה באילו נתונים הגט הראשוני כשר והאישה מותרת על אף שהיו יחסי אישות בין הגרוש לגרושה.
תשובה
יחסי אישות בין גרוש לגרושתו הם דבר חמור מאד, ומן הסתם גם הייתה נידה באותו הזמן והעונש על זה הוא כרת. יש עליה כעת גם ספק איסור אשת איש, לכן עליכם לפנות מיד לבית הדין האזורי כדי שיבררו את מעמדכם. הרב ניר אביב