• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

להתכתב באימייל ביום טוב

הרב יאיר וסרטיל

כ"ג ניסן תש"ע
שאלה
התכתבתי עם אחד שאצלו היה חג אבל אני לא ידעתי שחג אצלו, זאת אומרת, עלה בליבי החשש. אבל התכתבתי עם עוד אחד שאמר שהוא מאמין והוא בלוס אנג’לס. האנשים האלה, אחד קרוב משפחתי והשני לא. האם זו עבירה, האם חטאתי ואיך לכפר?
תשובה
אם עלה בליבך החשש, אכן היה עליך לברר זאת. וכמו בכל דבר שנכשלים בו יש להתחרט ולהצטער עליו (מהשאלה ששלחת כבר ניכר שאתה מתחרט) ולאחר מכן תקבל על עצמך לא להיכשל בכך שוב בעתיד, וב"ה זכינו שהקב"ה נתן לנו מתנה נפלאה ותשובה שמה, וכל השב בלב שלם נמחלים עוונותיו. תוכל אף להוסיף ולהפוך זאת למנוף להתעלות אם תקבל על עצמך ללמוד כל יום מעט מהלכות שבת. כל טוב והרבה הצלחה בעבודת ה'. בברכה, הרב יאיר וסרטיל