• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

קריאת מגילה על ידי נשים - המשך

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ה שבט תשס"ד
שאלה
בהמשך לתשובתך שפורסמה בעניין קריאת מגילה על ידי נשים רציתי לשאול: בקהילתנו מתקיימת באופן מסודר קריאת מגילה שנייה לנשים. הדבר נבע מתוך הצורך של נשים שמתקשות להגיע לקריאה הציבורית שמתקיימת בתפילה (במיוחד בבוקר כשהילדים בבית). האם יש בעייה בכך שאישה תקרא את המגילה לשאר הנשים במצב זה?
תשובה
במקרה זה אין מניעה עקרונית שאישה תקרא מגילה אולם השאלה היא האם הדבר לא עלול להתפרש כחיקוי לפורשות מכלל הציבור רק בכדי שאישה תקרא. עוד בנושא זה.