• ימי השלושים

לגלח זקן הגורם לגירודים

הרב דוד חי הכהן

כ תמוז תש"ע
שאלה
שאלתי את הרב לגבי גילוח הזקן בזמן האבל על אחי בגלל גירודים קשים. הרב ענה לי: "שכדאי להתאמץ ולהחזיק מעמד". אני מודע לכך שכדאי להתאמץ אולם שאלתי הייתה, האם ישנה הקלה שתאפשר לא לגדל את הזקן או זקן חלקי, ומה המקורות לחובה זו?
תשובה
בשולחן ערוך יורה דעה סימן ש"צ אסר לספר ולהתגלח. התיר לקצר את השפם אם מפריע לאכול. בפתחי תשובה שם התיר למי שצריך לעבור ניתוח ויש צורך להוריד את השיער מהראש במקום הניתוח. ויש שהקילו למי שהוא שליח של עם ישראל אצל שרים גויים.